En engasjert pedagogisk stemme med særlig fokus på praksisutvikling i arbeidet mot mobbing.

lørdag 6. februar 2021

Podkast 2 - En stor elefant i arbeidet mot mobbing

Mobbing er noe mer enn bare noe som skjer på skoler. Det skjer til alle tider, på alle arenaer, blant alle aldersgrupper og i alle kriker og kroker i landet vårt. Mobbing rammer både de i sentrum for hendelsene, men også de rundt. Alle vet hva mobbing er og ingen ønsker noen skal oppleve det. Likevel er det en del av altfor manges liv.

 

Du, å arbeide mot mobbing er et fyrverkeri. Det er fascinerende hvordan utfordringene fortsatt står i kø, til tross for at vi har over fire tiårs arbeid mot mobbing. Avtaler er inngått, tiltak på tiltak igangsatt, lovendringer og et mylder av ordninger er gjennomført. Likevel viser mobbing seg langt mer bærekraftig enn vår voksnes evne til å få bukt med den.

 

Helt ærlig, en skulle kunne forvente at vi i 2020 skulle klart å få bukt med utfordringene. Slik er jo det ikke. Det skyldes, blant annet, at altfor mange blir så skråsikre på hva som skal til. Det hjelper ikke i et arbeid som er SÅ preget av usikkerhet. Og hva blir resultatet? En rekke viktige personer, som har stor betydning for antimobbesystemet, synliggjør en svært variert forståelse av utfordringene.

Resten av episoden kan du høre her:





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar